פרי הקיץ האולטמטיבי – הדובדבן.
צילום: גלית זרח
ערכיו התזונתיים
בפרי הדובדבן יש שפע פקטין (הפקטיו הינו קבוצת פחמימות מורכבות, מסייע בעיקר להסדרת פעולת העיכול ומשפר את יחס הכולסטרול הטוב למול הכולסטרול הרע), עשיר בויטמין C, אנטי אוקסידנט – בעל תכונות אנטי מסרטנות ואנטי דלקתיות ואף מצוי בו מעט אשלגן, אשר מסייע בויסות כמות הנתרן בגוף, שומר על לחץ דם תקין, מעודד יצור אנסולין, אחראי להרפיית שרירים. עשיר במלטונין (מיוצר בבסיס המוח)
פורום תזונה ודיאטה
פורום נטורופתיה ותזונה טבעית
ב- 100 גר' דובדבן: (=1 כוס)
· 60-70 קל' (דובדבן אחד= 4-6 קל') · 3 גר' סיבים תזונתיים · 10 מ"ג ויטמין C · 3 מ"ג נתרן · 200 מ"ג אשלגן · שומן 0.3
טיפים והמלצות
· הקפידו לקנות דובדבנים מוצקים אשר הפטוטרות שלהם עדיין מחוברות כשהן טריות וירוקות. · אחסנו את הדובדבנים במקרר בתפזורת כשהם אינם רחוצים, עדיף בשקית. · דובדבנים טריים יחזיקו מעמד שבוע בתנאי קירור. · דובדבנים טריים לאחר שטיפה ניתו להחזיק במקפיא בשקית פלסטיק עד שנה!
מערכת אתר iCosmetics